ESANSLAR VE BİLEŞENLER

Kilin Cilde Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

En işlevsel doğal güzellik malzemelerinden biri olan kil toprak, yüzyıllardır cilt bakımında kullanılır. Cildin temizlenmesi, tazelenmesi ve yenilenmesi için en ideal bileşenlerden biri kildir. Kilin yağ dengeleme, gözenekleri temizleme ve ciltteki toksinleri atma gibi birçok faydası vardır. Ciltteki fazla yağı emen kil, sivilce ve siyah nokta oluşumunun da önüne geçer. Aynı zamanda kil maskesi, farklı cilt tipleri için de uygundur. Doğal peeling etkisi göstererek cildinizin daha pürüzsüz ve parlak görünmesine katkı sağlayan kili siz de cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz. 

Peki, kil maskesi nasıl kullanılır? Kilin cilde faydaları nelerdir? Siz de kilin özelliklerini daha yakından tanımak isterseniz içeriğimizin devamına mutlaka göz atın!

genç kadın kil maskesiyle

Kil Nedir?

 

Kil, doğal yollardan oluşan ince taneli mineral bir topraktır. Volkanik aktiviteler sonucunda oluşur ve zengin mineral içeriğiyle bilinir. İçinde bulunan minerallerin türüne göre değişiklik gösterse de kilin bileşiminde çoğunlukla silikatlar, demir oksitler, kalsiyum, magnezyum ve potasyum vardır. 

Kil, doğal yapısı gereği suyla karıştırıldığı zaman yumuşak ve esnek bir hale gelir. Bu özelliği sayesinde kozmetik alanında çok geniş bir kullanıma sahiptir. İnsanlar yüzyıllardır cilt ve saç sağlıkları için kil maskeleri kullanır. Bu maskelerin fazla yağı emme, akneyi önleme, kuru cildi onarma gibi çeşitli faydaları var.

güzel Asyalı kadın kil maskesi uyguluyor

Kil Nasıl Kullanılır?

 

Doğal özlü içerikler dendiğinde akla ilk gelen malzemelerden biri kildir. Bu doğal malzeme hem cilt bakım ürünlerinin içerisinde yer alır hem de en doğal haliyle kullanılabilir. Genel olarak maske şeklinde cilde uygulanan kil, yumuşacık ve tertemiz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Doğal kili biraz suyla yumuşattıktan sonra cildinize uygulama yapabilirsiniz. Havayla temas ettikten sonra kısa bir süre içerisinde kuruyan kil, cildinizde gerginlik hissi oluşturur. Daha sonra cildinizi bol ılık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. 

Kilin bir diğer kullanım şekli ise sabundur. Cildi yatıştırma ve nemlendirme, kil sabunu faydaları arasında en önemlileridir. Aynı zamanda kil sabunu, kırışıklık ve kızarıklık gibi cilt problemleri için de etkili olabilir. Kil sabunu ile cildinizi her gün temizleyebilir ve etkilerinden daha iyi faydalanabilirsiniz. Kili doğal şekilde kullanmanın yanı sıra kil içeren ürünleri de tercih edebilirsiniz. Palmolive Clay Purification Sıvı El Sabunu 300 ml, ellerinizi yumuşatırken aynı zamanda besler ve derinlemesine temizler. Kil içeriği sayesinde bu sabun, ellerinizdeki kuruluğu gidermeye de yardımcı olur.

kadın güzellik uzmanından yüz bakımı alıyor

Kilin Cilde Faydaları Nelerdir?

 

Temizleme, canlandırma, arındırma başta olmak üzere doğal kilin cilde faydaları saymakla bitmez. Cilt bakımı dendiğinde akla ilk gelen malzemelerden olan doğal kil yalnızca bugün değil geçmişte de en sık kullanılan içeriklerdendir. Kilin en önemli faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ciltteki fazla yağı emme özelliğine sahip olan kil maskesi, gözenekleri temizleyerek fazla sebumu alır ve cildin daha mat görünmesine yardımcı olur.

  • Kil; ciltteki kir, yağ ve ölü deri hücrelerini çekerek siyah nokta ve akne oluşumunu azaltmaya yardımcı olabilir.

  • İçeriğindeki mineraller sayesinde kil, ciltte biriken toksinlerin atılmasını sağlar.

  • Anti-inflamatuar özelliklere sahip olan kil, cildin daha sağlıklı ve canlı görünmesine olanak tanır.

  • Düzenli kil kullanımı sonrasında cilt tonunuzun dengelendiğini fark edebilirsiniz.

  • Yarattığı peeling etkisi ile kil, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasına katkı sağlar.

  • Cildin elastikiyetini artırarak daha genç ve gergin bir görünüm elde etmeye yardımcı olur.

  • Kil maskesi faydaları arasında aynı zamanda cildin nem dengesini sağlama özelliği de bulunur.

Bunlara ek olarak kil maskesinin faydaları arasında aşırı sebumu azaltma, dermatit semptomlarını düzenleme, saçları kepekten arındırma da bulunur. Doğal kili cilt bakım rutininize ekleyerek siz de daha dengeli hale gelen cildinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

çekici, alımlı genç Asyalı kadın bornoz

Kil Sabununun Cilde Faydaları Nelerdir?

 

Kilin doğal mineral içeriği ile zenginleştirilen sabunlara kil sabunu adı verilir. Bu sabunların hem katı hem de sıvı formlarını bulabilirsiniz. Katı formlar genellikle yüz bölgesinde kullanıma uygundur. Aynı zamanda duşta vücudunuzda kullanabileceğiniz katı kil sabunları da vardır. Killi sıvı sabunlar ise el sabunu olarak kullanılır. El temizliğinde sıkça tercih edilen Palmolive Clay Purification Sıvı El Sabunu, ellerinizi mikroplardan arındırırken aynı zamanda besler ve korur. 

Kil sabunu cilde faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kil sabunu, tıpkı kil maskesi gibi cildi derinlemesine temizleyerek gözenekleri açmaya yardımcı olabilir. Tıkalı gözeneklerin neden olduğu siyah noktaların ve aknelerin oluşumunu da engelleyebilir.

  • Yağlı ciltler için kil sabununun dengeleyici etkisi vardır.

  • Kilin antibakteriyel özelliği, ciltteki bakterileri yok ederek enfeksiyon riskini azaltabilir.

  • Özellikle hassas ciltlerde oluşabilecek tahrişi ve kızarıklığı azaltabilen kil sabununun rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisi vardır.

  • Kil sabunları cildin elastikiyetini artırarak daha sıkı ve genç görünüm kazanmaya yardımcı olabilir.

Kil sabunu bu özelliklerinin yanı sıra cildi serbest radikallere karşı da koruyabilir. Dolayısıyla yaşlanma belirtilerini geciktirmede rol oynayabilir.

kozmetolog genç kişiye kil maskesi uyguluyor

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

 

Çok uzun zamandır güzellik amacıyla kullanılan kilin cilde faydaları çok fazladır. Kil, özellikle maske şeklinde cilde uygulanır ve bu sayede cildi toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Peki, kil maskesi tam olarak ne işe yarar? Bu sorunun ilk cevabı fazla yağı emmesidir. Yüzünüzdeki aşırı yağı emen kil maskesi, fazla yağ üretiminin getirdiği görünümün de önüne geçer. Aynı zamanda kuru ciltleri aydınlatan ve parlatan kil maskesi, cildinizin ışıldamasına destek olur.

Kil maskelerinin kilin türüne göre farklı çeşitleri vardır. Kaolin ve bentonit gibi kil çeşitlerine göre kilin sağladığı faydalar da değişebilir. Özellikle bentonit kil maskeleri, sivilce, siyah ve beyaz nokta gibi akne çeşitlerini önleyebilir. Yüzünüze kil maskesi uyguladığınızda cildinizin nemini daha iyi korumasını da sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla düzenli kullandığınızda cildinizdeki kuruluk hissinin de önüne geçmeniz mümkündür.

Kil maskeleri, aşırı nemi azaltmaya, kuruluğu engellemeye, pişik semptomlarını hafifletmeye, dermatit semptomlarının önüne geçmeye yardımcı olur. Aynı zamanda kil, kuru ve hasarlı saçlarınızı da onarabileceği gibi saç diplerinizdeki kepeği ortadan kaldırabilir.

kase üzerinde kozmetik kil tozu fırçaları

Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?

 

Cilt bakım rutininize kil maskelerini haftada iki ya da üç kere olacak şekilde ekleyebilirsiniz. Genel olarak yağlı ciltler için bentonit killer tavsiye edilir. Kuru ciltler için ise kaolin ya da pembe kil çeşitleri önerilir. Cildiniz için uygun kil maskesini tercih ettikten sonra cildinizi maskeye hazırlamanız gerekir. Bunun için ilk olarak temizleyiciler ve toniklerle cildinizi temizlemelisiniz. Daha sonra kil tozunu suyla, gül suyuyla ya da aloe vera jeli gibi içeriklerle karıştırarak cilde sürülebilecek kıvama getirmelisiniz. 

Hazırladığınız kil maskesini göz ve dudak çevresinden kaçınarak uygulayın. Uygulamayı ince bir tabaka olacak şekilde yapmanız önemlidir. Daha sonra maske tamamen kuruyana kadar beklemeniz gerekir. Maske kururken cildinizde gerginlik hissedebilirsiniz. Kuruduktan sonra maskeyi ılık suyla nazik şekilde durulayın. Cildinizi maskeden tamamen arındırdıktan sonra mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Böylece maskenin ardından cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz. 

Doğal içeriğiyle öne çıkan kilin cilde faydaları sayesinde bu kolay ulaşılabilir malzeme pek çok kişinin cilt bakım rutininde önemli yere sahiptir. Cildinizi en iyi haline getirirken siz de kil maskelerinden yararlanabilirsiniz.

ÖNERİLENLER

PALMOLIVE AROMA SENSATIONS

 

KEŞFET

Doğayla Bütünleş

Devamını Oku

Kokular & İçerikler

Devamını Oku